Mali kucharze – zostań szefem kuchni to zajęcia kulinarne specjalnie przygotowane i skierowane do dzieci i młodzieży, którzy posiadają w sobie chęć do gotowania i poznawania sztuki kulinarnej i wykonywali pod czujnym okiem pań dania. Dania miały inspirować, przepisy budzić zainteresowanie adeptów sztuki kulinarnej do poszukiwania nowych smaków.
Dzieci doskonaliły umiejętności bezpiecznego posługiwania się sztućcami oraz sprzętem AGD, który ułatwia pracę w kuchni. Ponadto w czasie zajęć doskonaliły umiejętności współpracy w grupie, doskonaliły umiejętności samodzielnego przygotowywania prostych potraw oraz czerpały radość ze wspólnego przygotowywania posiłków. W trakcie zajęć przyrządziły m. in. zdrowe kanapki na drugie śniadanie, sałatkę owocową oraz owocowe szaszłyki.
Jak już wiadomo nie same zdrowe jedzenie wpływa na nasze zdrowie – zatem podziwiajcie dzieła Małych Kucharzy.